Posts

Book Review: Tales Of The Peculiar

Image
Attention! The review was made based on the blog author's reading. Regarding her bad writing, the review was short but the book she read was totally awesome. The pictures were also being taken originally from the blog author.
Assalamualaikum and hye guys! Today's entry is about a review of a book titled : Tales Of The Peculiar by Ransom Riggs.
Okay, first of all, let me tell you about the book briefly based on my reading. The book contains a lot of fictional stories about superhumans. These superhumans or peculiars as they were being called as that in the book hold various types of powers. Each one of them contributes something to other people but the people's reaction decide what would happen in their life after they help the people. Some would hide and run away while some would fight for it to live a happy life. The stories are very awesome and I just couldn't move my feet to the kitchen even to drink a glass of water. Catchy, strong and charming; the stories are.
Now …

Thank you Roxalynne for the gift!

Image
Assalamualaikum and good morning!!

Sorewa arigatai! Maksudnya saya bersyukur. Tak terfikir pulak akan menang Giveaway YES by Roxalynne tu. Ini dah kali kedua aku menang giveway. Kali pertama adalah pada tahun 2014. Waktu tu aku menang tee shirt warna merah yang ada tulisan 'Geek'. Hehe, tapi sekarang aku dah membesar jadi aku sudah tak muat nak pakai baju tu. Bukan sebab gemuk, tapi sebab aku membesar. Oh ya! Semalam aku timbang berat aku dan aku tak sangka berat aku akan turun!
Haha, aku rasa sebab ke-istiqomah-an aku dalam ber-skipping setiap petang selama setengah jam. (Ceh! Poyo~)

Okey, kembali kepada tajuk asal, aku nak ucap terima kasih banyak-banyak kepada Roxalynne(aku nak tulis 'Kak Roxalynne' tapi macam tak kena walaupun dia memang lagi tua daripada aku dan aku hormat dia) sebab dah mengadakan giveaway yang boek. Terima kasih juga kepada pihak penaja yang sudi menaja hadiah-hadiah yang best!








Paling best, aku adalah pemenang yang terpilih oleh Random sebagai pe…

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Image
Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.



Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.

Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.

Apa…