THE NEXT BOBOIBOY XD

Hye earthlings! I'm focusing on my studies and having a very busy time right now. If you visit here and feel bored, you can leave or stay until I post a new entry. Thank you so much. Enjoy!

The Next Boboiboy

The Versatile Blogger Award - 7 Things About Me
Friday, 29 August 2014 | 4:58 pm | 8 Comments
Hai semua!! Lama betul dah tak update blog nih! Sang lelabah sudah mula membina petempatan dekat sini! Dah bersawang! Okey,harini Nik nak cerita tentang versatile award daripada seorang blogger yang baik lagi terbaik --> http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2014/08/the-versatile-blogger-award-7-things.html
Terima kasih sangat-sangat sebab sudi tag Nik ^^ Yalah,Nik dah lama tak update blog so mesti la pengunjung kurang,kan? Em..bukan Nik tak nak update,Nik tengah sibuk sangat sekarang nih! Lagipun,Nik duduk dekat sekolah berasrama..tak boleh bukak Internet...waktu kelas ICTL je boleh..itupun kalau cikgu masuk. Lagi satu,Nik baru lepas menduduki Ujian 2. Memang sibuk gila! Sorry sangat-sangat!! 
Alhamdulillah,harini kitorang boleh balik..daebak! Memang syok gila! Harini tak belajar apapun..haha,melagha je kerja.. :P Okay,berbalik ke award tadi,terima kasih banyak-banyak kepada Kak Rara sebab tag Nik. Merci beacoup! Arigato gozaimasu! Jazakallahu khairan! 8D Sekarang,sebelum Nik berceloteh lagi,meh kita tengok perkara seterusnya!
1. Thanks the nice fella who give you this award.
2. Include a link to their blog.
3. Select 15 blogs / bloggers you've recently discovered / followed regularly.
4. Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
5. Tell the person who nominated you with 7 things about yourself.
Okay,sekarang Nik umumkan 15 blogger untuk The Versatile Award :
1. http://adna2029.blogspot.com/
2. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/
3. http://sallysamsaiman.blogspot.com/
4. http://kaiwifey.blogspot.com/
5. http://akuorangkecilengkauorangbesar.blogspot.com/
6. http://norniwanie.blogspot.com/
7. http://www.faqihahhusni.blogspot.com/
8. http://supersagaaaa.blogspot.com/
9. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/
10.  http://syaza-applemints.blogspot.com/
11. http://zafirahzarrae.blogspot.com/
12. http://teenagersareawesome.blogspot.com/
13. http://anies-msletoes.blogspot.com/
14. http://www.atikahnorbaki.com/
15. http://dia-honey.blogspot.com/

Okey,nombor satu,dua ngan nombor tiga Nik dah buat. Sekarang, Nik nak buat nombor empat ngan lima pulak ^_^

7 Things About Me xD

1. Gila-gila
Haha,yang ni macam kelakar sebab Nik ni awal-awal je nampak senyap tapi bila dah kenal,nak berhenti gelak pun susah! Haha!! Kawan-kawan Nik pun ramai yang cakap,Nik ni awal-awal masuk sekolah,nampak senyap je...macam pendiam. tundukk...je. Tapi bila dah kenal,mesti tak nak berenggang! Time gelak,pergh! bergegar seluruh alam bima sakti ni! Hehe!!
2. Kpopper

Nik minat kpop sejak kakak Nik minat. Nik tengok dia bukak tv saluran kpop..Nik pun join sekali tengok. Lama-lama,Nik minat. Haha! Tak sangka sebab sebelum ni Nik tak minat benda-benda macam ni..tapi Nik tak fanatik sangat okayy? Nik lebih suka layan drama daripada lagu. Lagipun Nik jarang dengar lagu korea. Dengar sikit-sikit je lah...kalau ada lagu baru,Nik dengar,lepastu dah. Tengok drama pulak,haha :p
3. Cakap depan

Okay,yang ni,Nik maksudkan yang Nik ni kalau tak suka something or someone,Nik cakap terus. Tapi takdela direct sangat. Nanti ornag tu terasa pulak..kesian la orang tu..Nik cakap depan tapi still berlapik and dalam nada gurauan. Setakat ni, Alhamdulillah,takde lagi kawan-kawan Nik yang terasa ke apa..semua boleh terima and diorang pun kalau diorang tak suka Nik ke apa,diorang cakap terus. Bagus la macam ni...sikap jujur akan mengekalkan dan mengeratkan lagi hubungan ukhuwah kita :)
4. Bila rajin,rajin gila..bila malas,malas gila

Yang ni,selalu terjadi time Nik kemas loker ataupun time buat homework. Perghh! Rajin dia...hamboi! Kemas loker dari subuh sampai ke zohor tak sudah lagi! Haha,punya la kemas loker tu,bau wanginya,tak terkata! Time buat homework pulak,dah siap kerja tak tau nak buat apa,buat kerja tambahan dalam buku teks tu. Eh-eh,apa citer ni?? Haha!! Kalau malas pulak,pergh,punyalah bertimbun homework atas meja. Loker? Baju yang seminggu pakai pun tak basuh lagi!*okey,yangnimacammelampaupulak -,- Takdela seminggu,tiga hari camtu la...
5. Time baca buku,takkan sedar dengan sekeliling

Time Nik baca buku,kawan-kawan Nik takkan ganggu Nik. Haha! Kesian jugak Nik dengan diorang. Sebab bila Nik baca buku,Nik memang takkan kisah dengan apa yang terjadi dekat sekeliling. Pernah satu hari tu,cikgu panggil nama Nik untuk bayar yuran,Nik tak dengar sebab syok baca buku. Last-last,kena marah ngan cikgu. Punya kuat pitching dia panggil nama Nik. Nama penuh pulak tu..kalau sebelum ni,punya berbelit lidah nak sebut. ye?? Haha!
6. Lambat marah,cepat hilang

Yang ni,sebab Nik lambat sikit. Loading kemain lama. Cikgu suruh pergi bilik guru,amik fail tapi still lagi melekat dekat kerusi kayu coklat tu. Kena cakap banyak kali baru boleh. Dan sebab cikgu tak tahan,cikgu suruh orang lain je pergi amik. Nik dah tak payah amik... Loaded bebenor! Kawan-kawan Nik pun geram dengan Nik! Haha!! So,sebabkan Nik ni loaded sangat,Nik lambat marah kalau apa-apa and Nik after marah,30 saat lepastu,Nik jadi gila-gila balik*peaceeyow!

7. Muka innocent

Haha,yang ni,bukan kawan-kawan Nik je yang cakap,cikgu pun cakap! Cikgu cakap Nik ni muka innocent. Kalau nak marah sebab tak siap kerja sekolah,mesti tak jadi marah! Kawan-kawan ni pun suka luah masalah diorang kat Nik and Nik pun suka mendengar! Diorang kata,muka Nik innocent and nampak tenang. Haha! Ntahape la kawan-kawan Nik tuh! Diorang pun percayakan Nik dalam banyak perkara. Hehe~ ^^

Older Post | Newer Post