THE NEXT BOBOIBOY XD

Hye earthlings! I'm focusing on my studies and having a very busy time right now. If you visit here and feel bored, you can leave or stay until I post a new entry. Thank you so much. Enjoy!

The Next Boboiboy

GET THE PERFECT SANDALS
Friday, 3 June 2016 | 8:41 am | 12 Comments
Sekarang aku nak cerita fasal sandal pula. Ada juga yang panggil kasut prep. Selalunya dalam kalangan budak asrama. Tapi tak kisahlah apa dia dipanggil, yang pastinya tu bukan topik utama. Topik utamanya

Get the perfect sandals

Sejujurnya, aku tak tau nak mula macam mana untuk cerita fasal kasut ni. Okey, tak apalah. Biar aku mula dengan sandal aku. Cewahhh!

Sandal aku ni jenis yang bertutup. Maknanya dekat bahagian depan tu bertutup. Kita boleh sarung kaki masuk macam kasut. Bezanya, tiada tali. Kalau kakak aku pula, jenis yang macam trend sekarang. Ada base dia lepastu ada tali hiasan yang bersambung dari kanan ke kiri, kiri ke kanan. Lepas tu dekat tali tu ada hiasan macam bunga ke, reben ke, apa-apa sajalah. Tapi tak adalah sebiji macam tali. Alah, cuba tengok kasut mak waktu pergi kerja ke ataupun Makcik sebelah rumah. Ha, macam itulah. Tak cukup lagi, ha tengok pula kasut umi, ibu, emak, mummy dan mama. Heheh.

Tapi tak kisahlah macam mana rupanya, bentuknya atau warnanya, fungsi dan tempatnya tetap sama. Orang pakai untuk pergi jalan-jalan, pergi makan, pergi kelas dan lain-lain. Sebiji ayat karangan oh. Kagum kejap.

Dan tak pernah lagilah aku tengok orang sarung benda ni dekat kepala ke, telinga ke, hidung ke, kening ke… Alhamdulillah masih di kaki. Kamu semua jangan buat pula benda pelik-pelik ni. Silap hari minggu, kena cop gila.

Tapi aku nak highlight kan dekat sini, dekat sini tau bukan dekat sana..kalau kamu semua nak beli sandal, pastikan sandal tu betul-betul perfect untuk kamu semua. Jangan beli sebab warna dia lawa, bunga dia kembang, ataupun sebab material dia lembut tapi tak muat kaki. Yang paling penting ialah kamu semua kena pilih yang sesuai dengan saiz kaki dulu. Lepas tu barulah boleh pilih warna dia, stail dia, corak dia, material dia...dan macam-macam lagilah.

And please make sure kalau tak boleh pakai sandal yang tapak tebal macam qomus tu janganlah beli yang tu. Seksa diri zalimi kaki. Tapi jangan beli yang tapak nipis gila tu. Nanti cepat haus, kena beli baru. Tak sampai tiga bulan, beli baru. Bazir, bazir.

Last but not least, belilah sandal yang match and suits you alls perfectly. And aku nak bagitahu satu store yang ada sandal lengkap untuk semua jenis orang, yang comel, yang tulang dan lain-lain. Nak tahu nama store tu?

Baca article di bawah dan klik pada link.
Sandals are one of the oldest styles of footwear in history which have been worn for thousands of years up until now. They have had seen it all, being worn by all classes of people from peasants to royalty. However many people still do not know how to choose the perfect-fitting sandals because they have no idea how these popular shoes should be selected for a proper fit. 
You won’t find much issue with other types of women shoes because they could cover the entire foot to help tell if the shoes fit properly or not. On the other hand, when it comes to sandals they are a bit different than their cousins because it is very crucial to pay extra attention on the fitting as it can affect your health and the comfort while wearing them. 
I believe you may have realised it that sandals do come in a great variety of sizes, shapes and even colours. They are a few types of sandal styles from casual to formal in order to fit with the occasions and situations. Some are made just for a fun use at the beach while others are made from more quality materials with sturdy designs which will be more suitable for a rough physical activity like hiking. Regardless of what you are using them for, you need to find sandals with the right fit to protect your feet. Support is the first thing you need to check and make sure you get the perfect sandals that come with it!


Older Post | Newer Post